• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Eczacılık Fakültesi
  • Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü
  • Kitap Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Eczacılık Fakültesi
  • Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü
  • Kitap Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Diyet türleri

Thumbnail

Göster/Aç

BESLENME_BİYOKİMYASİ bölüm 23.pdf (698.7Kb)

Tarih

2024

Yazar

Toprak, Muhammet Sait

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Toprak, Muhammet Sait, Diyet Türleri, Beslenme Biyokimyası, 387-406s. Ankara, 2024.

Özet

Sağlıklı bir diyet, aşırı alım olmaksızın enerjik ve fizyolojik ihtiyaçları desteklemek için makro besin öğelerinin uygun oranlarda tüketildiği, aynı zamanda vücudun fizyolojik ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli mikro besin öğeleri ve hidrasyonun da sağlandığı bir diyettir. Makro besinler (karbohidratlar, proteinler ve yağlar), günlük işlevsellikte gerekli olan hücresel süreçler için ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlar. Normal büyüme, gelişme, metabolizma ve fizyolojik işleyiş için mikro besinlere (vitaminler ve mineraller) nispeten küçük miktarlarda ihtiyaç duyulmaktadır.1 Sağlıklı beslenme şekilleri genel olarak bitki bazlı gıdalar, taze meyve ve sebzeler, antioksidanlar, soya, kabuklu yemişler ve omega-3 yağ asitleri kaynakları gibi sağlığı destekleyen gıdalar bakımından zengin, doymuş yağlar ve trans yağlar, hayvansal kaynaklı proteinler ve ilave/rafine şekerler bakımından düşük gıdalar olarak tanımlanabilir. Geleneksel Akdeniz ve Asya diyetlerinde olduğu gibi, bu gibi modeller dünyanın belirli bölgelerinde doğal olarak ortaya çıkmakta ve yerel/bölgesel geleneklere ve gıda kaynaklarına dayanmaktadır. Sağlıklı beslenme modelleri, bazı ortak özellikleri paylaşan besin alımı ve müteakip sağlık ölçümleri veya sonuçları üzerine yapılan çalışmalara dayanarak da geliştirilmiştir.

Kaynak

Beslenme Biyokimyası

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12780/961

Koleksiyonlar

  • Kitap Bölümü Koleksiyonu [1]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Kent

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber || Yönerge || Kütüphane || İstanbul Kent Üniversitesi || OAI-PMH ||

İstanbul Kent Üniversitesi, İstanbul, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
İstanbul Kent Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Kent:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.