Güvenlik sistemlerinde Adaboost algoritması - Turgut, Kadir (Eğitim Yayınevi, 2024)
Günümüzde yapay zeka, makine öğrenimi ve algoritmalar, birçok sektörde devrim niteliğinde değişiklikler yapmaktadır. Yapay zeka, insan benzeri düşünme ve problem çözme yetenekleri ile donatılmış sistemlerin geliştirilmesine olanak sağlarken; makine öğrenimi, bu sistemlerin verilerden öğrenerek kendilerini sürekli olarak iyileştirmesini mümkün kılmaktadır. Algoritmalar, bu süreçlerin temel taşlarını oluşturmakta ve bilgi işlem süreçlerinin etkinliğini artırırken, sanal gerçeklik (VR) gibi yenilikçi teknolojiler, insan deneyimini zenginleştiren ve gerçek dünyadan uzaklaşmamıza sebep olan alternatifler sunmaktadır. Hataların optimize edilmesi de teknoloji alanındaki ilerlemelerle bağlantılıdır. Verimliliği artırmak ve kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlamak için hata analizi ve düzeltme süreçlerine yönelik yeni yöntemler geliştirilmektedir. Bu kitapta, yukardaki konular ve daha fazlası ele alınmıştır.
Keywords: Yapay zeka; Adaboost algoritması; Sanal gerçeklik; Makine öğrenimi; Bilgi işlem