Browsing by Author "İnce Karaçeper, Ecem"
Now showing items 1-7 of 7
-
Eski Mezopotamya mutfak kültürünün günümüz Diyarbakır mutfağı üzerine etkileri
Arslantaş, Erengül; İnce Karaçeper, Ecem (İrfan YAZICIOĞLU, 2023)Mezopotamya, kültürlerin beşiği olarak bilinen bir bölgedir. Bu bölge dünya tarihinin, kültürünün, şehirleşmesinin ve mutfağının gelişmesinde etkili olmuştur. Diyarbakır ise Eski Mezopotamya coğrafyasının içerisinde ... -
Evaluation of foreign visitors' Turkish cuisine experiences on tripadvisor, an online platform: the case of İstanbul-Beyoğlu
Ramandanoğlu, Elif; İnce Karaçeper, Ecem (İrfan Yazıcıoğlu, 2023)The present study aimed to evaluate the Turkish cuisine experiences of foreign visitors through Tripadvisor, an online platform. In line with this purpose, 82 different food establishments with the concept of "Historical ... -
İstanbul’da faaliyet gösteren müze restoran ve kafelere yönelik çevrimiçi ziyaretçi yorumlarının incelenmesi
İnce Karaçeper, Ecem (Melih Topaloğlu, 2024)Amaç – Yeni nesil müze restoran ve kafeler, geleneksel müze anlayışını modernleştirerek, ziyaretçilere daha etkileşimli ve keyifli bir deneyim sunmayı amaçlayan bir trendi ifade etmektedir. Bu gelişim, müzeleri sadece ... -
Sağlıklı içecekler: renkli beslenme kavramının gastronomi trendlerindeki yeri ve önemi
İnce Karaçeper, Ecem (De Gruyter, 2022)Amaç: Günümüzde yeni gastronomi akımları çok renkli sunumlar içermekte ve sağlıklı beslenme kavramıyla birçok noktada bir araya gelmektedir. Beslenme özelinde değerlendirildiğinde, renklerin bireyler üzerinde hem ... -
Yemek ve kültür ilişkisi bağlamında Balkan restoranlarının menü içerik analizi
İnce Karaçeper, Ecem (Ahmet Fidan, 2024)Balkanlar, coğrafi konumu sebebiyle çeşitli imparatorluklara ev sahipliği yapmıştır. Bu durum bölgedeki mutfak kültürünün çeşitlenip zenginleşmesine ve farklı kültürlerle etkileşime girmesine olanak tanımıştır. Balkan ... -
Yenilikçi reçete geliştirme bağlamında besin değeri artırılmış glutensiz ve vegan lavaş ekmeği
İnce Karaçeper, Ecem; Erbil, Kübra (Atatürk Üniversitesi, 2023)Sağlıklı ve popüler olması nedeniyle insanlar son zamanlarda buğday unu dışında alternatif gıda maddeleri ile üretilebilen ekmek ve çeşitlerine yönelmiştir. Buğday unu, içerdiği glüten nedeniyle sindirimi daha zor olan ... -
Zincir yiyecek içecek işletmelerinde dijital dönüşüm: İstanbul örneği
Akay, Ecem; İnce Karaçeper, Ecem (Rahman Temizkan, 2024)Bilgi çağı olarak adlandırılan 21. yüzyıl, küreselleşmenin ve dijitalleşme kavramlarının hızlı bir biçimde yaşandığı, Dünya genelinde Endüstri 4.0 kavramının öne çıktığı bir dönemin başlangıcı olmuştur. Günümüz koşullarında, ...