Yazar "Batu, Ali" için listeleme
-
Çatalhöyük gastronomy culture: The first known culinary practices in Anatolia (Türkiye) and world history
Batu, Ali; Batu, Heysem Suat (Selçuk Üniversitesi, 2024)Çatalhöyük is an archaeological site located in the Çumra district of Konya, Türkiye, with a deep-rooted history dating back to around 7500 BCE and still not fully explored. In this article, the eating habits and ... -
Yüksek sıcaklıkta (barbekü, açık alev, tava) pişirme ve pürmüz kullanmanın gıdaların sağlık üzerine etkileri
Batu, Ali; Batu, Heysem Suat (Bayram KANCA, 2024)Eti pişirmek, hem çiğnemeyi ve sindirimi kolaylaştırır, hem de zararlı mikroorganizmaların öldürülmesini sağlar. Ancak yanlış yöntemlerle pişirme sonucunda besin maddelerinin içeriği azalabilir ve potansiyel sağlık riskini ...