Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Mindful eating questionnaired: eating control, emotional eating and conscious nutrition trio
(MATTIOLI 1885, 2020)
Objective: Present study, it was aimed to determine the relationship between university students' mindful eating according to their age, body mass index and gender, and also to find mindful eating and subscales correlations ...
Yeme arzusu ölçeği’ni türkçeye uyarlama çalışması
(2019)
Öz:Food Craving Questionnaire-Trait Ölçeğinin Türkçe versiyonunu, psikometrik özelliklerini, faktör yapısını ve ölçeğin iç tutarlılığını değerlendirmek ve geçerliliğini belirlemektir. Araştırma önce 355 kişiyle başlanmış ...
Otizm spektrum bozukluğu tanısı olan çocuklarda yeme davranışı, obezite durumu ve ailelerin beslenme konusunda yaşadıkları sorunlar
(Kılıçhan Bayar, 2022)
Amaç: Bu çalışmada otizm spektrum bozukluğu (OSB) tanılı çocukların
yeme davranışlarının tespiti, yaşa göre vücut ağırlıklarının değerlendirilmesi
ve ailelerin çocuğun beslenmesi konusunda yaşadıkları sorunların ...
Nutrition and dehydration: players should learn how to bring them to life
(MATTIOLI 1885, 2020)
Abstract
Objective: In the present study, it is aimed to investigate the relationship between nutritional knowledge, hydration, food frequency with their gender and body mass index among students from sports department. ...
Gender-affirming nutrition: An overview of eating disorders in the transgender population
(Springer, 2023)
Purpose of Review: Transgender individuals are vulnerable to many nutrition-related conditions, especially eating disorders due to gender dysphoria. This review aims to summarize the current literature on eating disorders ...
Effect of plant-based diets on rheumatoid arthritis: A systematic review
(Oxford University Press, 2024)
Context
Rheumatoid arthritis (RA) is an autoimmune disease that leads to chronic inflammation and joint damage. Various plant-based diets are thought to have effects on RA symptoms and disease activity.
Objective
Relevant ...
Ramazan orucunun yeme farkındalığı, su dengesi ve beslenme durumu üzerine etkisi: Pilot çalışma
(Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, 2024)
Amaç: Ramazan orucunun beslenme sıklığı ve besin seçimlerini etkileyerek besin ve sıvı alımlarını değiştirdiği bilinmektedir.
Bu çalışmanın amacı Ramazan orucunun yeme farkındalığı, hidrasyon ve beslenme durumuna etkisinin ...