• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Hemşirelik Bölümü
  • Makale Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Hemşirelik Bölümü
  • Makale Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Hemşirelik öğrencilerinde girişimcilik düzeyi ve etkileyen faktörlerin belirlenmesi

Thumbnail

Göster/Aç

Tam Metin/Full Text (133.0Kb)

Tarih

2019

Yazar

Bahar, Arzu
Kocaçal Güler, Elem
Arslan, Müzeyyen
İnem, Adviye Büşra
Çimen, Zehra Seda

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Kocaçal, G. E., Arslan, M., İnem, A. B., Çimen, Z. S., & Bahar, A. (January 01, 2020). Hemşirelik Öğrencilerinde Girişimcilik Düzeyi ve Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi. Acibadem Universitesi Saglik Bilimleri Dergisi, 10 (3), s. 529-534. DOI: https://doi.org/10.31067/0.2019.121

Özet

Öz:Amaç: Bu tanımlayıcı çalışmanın amacı, hemşirelik öğrencilerinde girişimcilik düzeyinin ve bu düzeyi etkileyen faktörlerin belirlenmesidir. Yöntem: Araştırmanın örneklemi, 2014-2015 öğrenim yılında, Ankara’da bir üniversitenin hemşirelik yüksekokulunda öğrenim gören ve çalışmaya katılmayı kabul eden 178 öğrencidir. Veriler Kişisel Bilgi Formu ve Üniversite Öğrencileri Girişimcilik Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistikler (Ortalama ve standart sapma), Wilcoxon İşaretli Sıra Testi, Mann-Whitney U, Kruskal-Wallis ve Dunn’s Testi kullanılmıştır. Bulgular: Araştırmaya katılan öğrencilerin yaş ortalaması 21±2.6 yıl olup, %28’i birinci sınıf, %32’si ikinci sınıf, %23’ü üçüncü sınıfta ve %27’si dördüncü sınıfta öğrenim görmektedir. Öğrencilerin girişimcilik toplam puan ortalaması 136.78±1.68 olup girişimcilik düzeyi yüksek olarak bulunmuştur. Öğrencilerin bir işte çalışma deneyimi, girişimci bir yakının olma ve lider kişilik özelliğine sahip olma durumu ile girişimcilik düzeyi toplam puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmuştur (p<0.05). Sonuç: Hemşire öğrencilerin girişimcilik düzeyleri yüksek oranda bulunurken, bu özelliklerinin ön plana çıkarılması ve güçlendirilmesi gerekmektedir.
 
Abstract:Purpose: The aim of this descriptive study is to determine the level of entrepreneuship and related factors in nursing students. Methods: The study sample consisted of 178 students in a nursing school at a university in Ankara who received education in 2014-2015 academic year and agreed to participate in the study. The data were collected through the Personel Information Form and University Student Entreprenurship Scale (USES). Descriptive statistics (mean and standard deviation), Wilcoxon Signed Rank test, Mann-Whitney U test, Kruskal-Wallis test and Dunn’s test were used in analyzing the data. Results: The mean age of the students who participated in the study was 21±2.6 years. 28% of those students were in the first year, 32% were in the second year, 23% were in the third year and 27% were in the fourth year. The mean score for the students on the University Student Entreprenurship Scale (USES) was 136.78±1.68 point as to be considered a high level entrepreneurship. There was a statistically significant difference (p<0.05) among having a work experience, having entrepreneur relatives, entrepreneural personality and a level of entrepreneurship. Conclusions: The entrepreneurship level in nursing students was found to be high. These characteristics need to be highlighted and strengthened.
 

Kaynak

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Cilt

10

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.31067/0.2019.121
https://hdl.handle.net/20.500.12780/149

Koleksiyonlar

  • Makale Koleksiyonu [36]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [144]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Kent

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber || Yönerge || Kütüphane || İstanbul Kent Üniversitesi || OAI-PMH ||

İstanbul Kent Üniversitesi, İstanbul, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
İstanbul Kent Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Kent:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.