Search
Now showing items 1-10 of 33
Yeme arzusu ölçeği’ni türkçeye uyarlama çalışması
(2019)
Öz:Food Craving Questionnaire-Trait Ölçeğinin Türkçe versiyonunu, psikometrik özelliklerini, faktör yapısını ve ölçeğin iç tutarlılığını değerlendirmek ve geçerliliğini belirlemektir. Araştırma önce 355 kişiyle başlanmış ...
Hemşirelik öğrencilerinde girişimcilik düzeyi ve etkileyen faktörlerin belirlenmesi
(Acıbadem Üniversitesi, 2019)
Öz:Amaç: Bu tanımlayıcı çalışmanın amacı, hemşirelik öğrencilerinde girişimcilik düzeyinin ve bu düzeyi etkileyen faktörlerin belirlenmesidir. Yöntem: Araştırmanın örneklemi, 2014-2015 öğrenim yılında, Ankara’da bir ...
Türkiye'deki tezlerde doğum ağrısının yönetiminde kullanılan nonfarmakolojik yöntemlerin incelenmesi
(2020)
ÖZ
Amaç: Türkiye’de yapılan tezlerde, doğum ağrısının yönetiminde uygulanan nonfarmakolojik yöntemlerin incelenmesi amaçlanmıştır.
Yöntem: Türkiye Ulusal Tez Arama Merkezi veri tabanından “doğum ağrısı”, “doğum ...
Yeme bozuklukları'nda beslenme tedavisi
(2019)
...
Yeme farkındalığı
(2019)
...
İyi hissetmek ve iyi yaşamak için: sürdürülebilirlik
(Yeni İnsan Yayınları, 2020)
Sürdürülebilirlik, kentleşme ve modern yaşamın getirdiği kolaylıklar karşısında bozulan doğal dengenin yeniden inşasına yönelik bir etkileşim hareketidir. Artan nüfusun taleplerinin karşısında sınırlı varlıkların bilinçli ...
Kayropratiğin sağlık ekonomisindeki yeri
(2020)
...