dc.contributor.author | Tandoğan, Uğur | |
dc.contributor.author | Dinçel, Aziz Batuhan | |
dc.contributor.author | Mil, Burak | |
dc.date.accessioned | 2023-10-30T12:15:12Z | |
dc.date.available | 2023-10-30T12:15:12Z | |
dc.date.issued | 2021 | en_US |
dc.identifier.citation | Tandoğan, V. U., Dinçel, A. B., & Mil, B. (2021). Restoran İşletmeleri İçin Bir Mobil Uygulama Önerisi ve Öneriye Yönelik Tutumların Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(4), 2380–2402. https://doi.org/10.26677/TR1010.2021.877 | en_US |
dc.identifier.issn | 2587-0890 | |
dc.identifier.uri | https://tutad.org/index.php/tutad/article/view/553/535 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.26677/TR1010.2021.877 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12780/727 | |
dc.description.abstract | Restoran işletmeleri için kullanılan mobil uygulamalar incelendiğinde, bunların birbirinden farklı hizmetleri yerine getirdikleri anlaşılmaktadır. Bazı uygulamalar restoran işletme yönetimini kolaylaştırıcı hizmetler sunarken, bazıları müşterilere ve ürünlere yönelik hizmetler vermektedir. Yine bazı uygulamalar sadece bir restorana özel olarak hizmet sunarken, bazıları tüm restoranları kapsamına almaktadır. Yapılan ön incelemede restoranlarda tüm hizmetleri kapsayan bir mobil uygulamaya gereksinim olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışmanın amacı, tüm restoran yönetimlerine ve müşterilerine hitap edebilecek, onlara tüm hizmetleri sunabilecek çok işlevli bir mobil uygulama önerisi geliştirmek ve bu öneriye karşı kullanıcıların tutumlarını ölçmektir. Bu doğrultuda literatür incelemesi yapılarak, yazılım uzmanlarından ve akademisyenlerden uzman görüşü alınarak amaçlanan bir mobil uygulama önerisi oluşturulmuştur. Nitel araştırma yönteminin tercih edildiği bu çalışmada katılımcıların seçiminde amaçlı örnekleme tekniği kullanılmıştır. Veriler yarı yapılandırılmış görüşme ve odak gurup görüşmesi teknikleri kullanılarak toplanmış ve betimsel analiz yapılmıştır. Bu uygulama önerisine karşı hem restoran yöneticilerinin hem de müşterilerin tutumları ölçülmüş ve önerilen uygulamanın olumlu olduğu belirlenmiştir | en_US |
dc.description.abstract | After the mobile applications used for restaurant businesses are examined, it is understood that they perform different services. Some applications provide services that facilitate restaurant business management, while others provide services to customers and products. Likewise, while some applications offer service only to one restaurant, some of them cover all restaurants. In the preliminary review, it has been determined that there is a need for a mobile application covering all services in restaurants. The aim of this study is to develop a multifunctional mobile application proposal that can appeal to all restaurant managements and customers and to offer them all services, and to measure the attitudes of users towards this proposal. In this direction, a mobile application proposal was created by examining the literature and taking expert opinions from software experts and academicians. In this study, in which the qualitative research method was preferred, the purposeful sampling technique was used in the selection of the participants. Data were collected using semi-structured interview and focus group interview techniques and descriptive analysis was performed. The attitudes measured of both restaurant managers and customers towards this application proposal were positive. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Prof. Dr. Yüksel Öztürk | en_US |
dc.relation.isversionof | 10.26677/TR1010.2021.877 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Restoran işletmeleri | en_US |
dc.subject | Mobil uygulamalar | en_US |
dc.subject | Tutumlar | en_US |
dc.subject | Restaurant businesses | en_US |
dc.subject | Mobile applications | en_US |
dc.subject | Attitudes | en_US |
dc.title | Restoran işletmeleri için bir mobil uygulama önerisi ve öneriye yönelik tutumların belirlenmesi | en_US |
dc.title.alternative | A mobile application recommendation for restaurant businesses and determination of attitudes to the recommendation | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.contributor.department | İstanbul Kent Üniversitesi, Fakülteler, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-7480-4584 | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Mil, Burak | |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 2380 | en_US |
dc.identifier.endpage | 2402 | en_US |
dc.relation.journal | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |