Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTandoğan, Uğur
dc.contributor.authorDinçel, Aziz Batuhan
dc.contributor.authorMil, Burak
dc.date.accessioned2023-10-30T12:15:12Z
dc.date.available2023-10-30T12:15:12Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationTandoğan, V. U., Dinçel, A. B., & Mil, B. (2021). Restoran İşletmeleri İçin Bir Mobil Uygulama Önerisi ve Öneriye Yönelik Tutumların Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(4), 2380–2402. https://doi.org/10.26677/TR1010.2021.877en_US
dc.identifier.issn2587-0890
dc.identifier.urihttps://tutad.org/index.php/tutad/article/view/553/535
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.26677/TR1010.2021.877
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12780/727
dc.description.abstractRestoran işletmeleri için kullanılan mobil uygulamalar incelendiğinde, bunların birbirinden farklı hizmetleri yerine getirdikleri anlaşılmaktadır. Bazı uygulamalar restoran işletme yönetimini kolaylaştırıcı hizmetler sunarken, bazıları müşterilere ve ürünlere yönelik hizmetler vermektedir. Yine bazı uygulamalar sadece bir restorana özel olarak hizmet sunarken, bazıları tüm restoranları kapsamına almaktadır. Yapılan ön incelemede restoranlarda tüm hizmetleri kapsayan bir mobil uygulamaya gereksinim olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışmanın amacı, tüm restoran yönetimlerine ve müşterilerine hitap edebilecek, onlara tüm hizmetleri sunabilecek çok işlevli bir mobil uygulama önerisi geliştirmek ve bu öneriye karşı kullanıcıların tutumlarını ölçmektir. Bu doğrultuda literatür incelemesi yapılarak, yazılım uzmanlarından ve akademisyenlerden uzman görüşü alınarak amaçlanan bir mobil uygulama önerisi oluşturulmuştur. Nitel araştırma yönteminin tercih edildiği bu çalışmada katılımcıların seçiminde amaçlı örnekleme tekniği kullanılmıştır. Veriler yarı yapılandırılmış görüşme ve odak gurup görüşmesi teknikleri kullanılarak toplanmış ve betimsel analiz yapılmıştır. Bu uygulama önerisine karşı hem restoran yöneticilerinin hem de müşterilerin tutumları ölçülmüş ve önerilen uygulamanın olumlu olduğu belirlenmiştiren_US
dc.description.abstractAfter the mobile applications used for restaurant businesses are examined, it is understood that they perform different services. Some applications provide services that facilitate restaurant business management, while others provide services to customers and products. Likewise, while some applications offer service only to one restaurant, some of them cover all restaurants. In the preliminary review, it has been determined that there is a need for a mobile application covering all services in restaurants. The aim of this study is to develop a multifunctional mobile application proposal that can appeal to all restaurant managements and customers and to offer them all services, and to measure the attitudes of users towards this proposal. In this direction, a mobile application proposal was created by examining the literature and taking expert opinions from software experts and academicians. In this study, in which the qualitative research method was preferred, the purposeful sampling technique was used in the selection of the participants. Data were collected using semi-structured interview and focus group interview techniques and descriptive analysis was performed. The attitudes measured of both restaurant managers and customers towards this application proposal were positive.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherProf. Dr. Yüksel Öztürken_US
dc.relation.isversionof10.26677/TR1010.2021.877en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectRestoran işletmelerien_US
dc.subjectMobil uygulamalaren_US
dc.subjectTutumlaren_US
dc.subjectRestaurant businessesen_US
dc.subjectMobile applicationsen_US
dc.subjectAttitudesen_US
dc.titleRestoran işletmeleri için bir mobil uygulama önerisi ve öneriye yönelik tutumların belirlenmesien_US
dc.title.alternativeA mobile application recommendation for restaurant businesses and determination of attitudes to the recommendationen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentİstanbul Kent Üniversitesi, Fakülteler, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7480-4584en_US
dc.contributor.institutionauthorMil, Burak
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage2380en_US
dc.identifier.endpage2402en_US
dc.relation.journalTürk Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster