• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Kitap Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Kitap Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

History of cheese and cheese making

Tarih

2024

Yazar

Keskin, Hilal

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Keskin, Hilal. History of cheese and cheese making. Global Perspectives on Cheese Tourism, 2024, 1-10.

Özet

This chapter addresses the historical development and cultural significance of cheese making. It examines the emergence of cheese in the Near East, Mediterranean, and Central Europe from the Neolithic Age and details the initial cheese production techniques and materials used. The chapter discusses the evolutionary processes in the production and consumption of cheese during ancient and medieval periods, the preservation of local and traditional cheese varieties, and the transition to industrial production. Additionally, the role of cheese in contemporary gastronomic tourism and the concept of cheese tourism are explored. Highlighting the historical and cultural importance of cheese, this study explains its development as a global food commodity and its role in the modern world.

Kaynak

Global Perspectives on Cheese Tourism

Bağlantı

https://www.igi-global.com/chapter/history-of-cheese-and-cheese-making/363387
https://hdl.handle.net/20.500.12780/1073

Koleksiyonlar

  • Kitap Bölümü Koleksiyonu [6]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [286]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@Kent

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber || Yönerge || Kütüphane || İstanbul Kent Üniversitesi || OAI-PMH ||

İstanbul Kent Üniversitesi, İstanbul, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
İstanbul Kent Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Kent:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.