Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorArslantaş, Erengül
dc.contributor.authorİnce Karaçeper, Ecem
dc.date.accessioned2023-08-24T12:21:12Z
dc.date.available2023-08-24T12:21:12Z
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.citationARSLANTAŞ, E. ., & İNCE KARAÇEPER , E. . (2023). Eski Mezopotamya Mutfak Kültürünün Günümüz Diyarbakır Mutfağı Üzerine Etkileri (The Effects of Ancient Mesopotamian Culinary Culture on Today’s Diyarbakır Cuisine). Journal of Tourism & Gastronomy Studies, 11(2), 1163–1188. https://doi.org/10.21325/jotags.2023.1238en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2023.1238
dc.identifier.urihttps://jotags.net/index.php/jotags/article/view/1647/2832
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12780/586
dc.description.abstractMezopotamya, kültürlerin beşiği olarak bilinen bir bölgedir. Bu bölge dünya tarihinin, kültürünün, şehirleşmesinin ve mutfağının gelişmesinde etkili olmuştur. Diyarbakır ise Eski Mezopotamya coğrafyasının içerisinde kalan bir şehirdir. Araştırmanın amacı, dünya mutfaklarının çıkış noktası olarak görülen Mezopotamya mutfak kültürünün; günümüz Diyarbakır mutfağı üzerine olan etkilerinin araştırılmasıdır. Bu etki bağlamında; ürünlere, pişirme tekniklerine, yiyeceklere, içeceklere ve tariflere yer verilmiştir. Mezopotamya ve Diyarbakır önce kendi içinde tarihi ve coğrafyasıyla değerlendirilmiş, ayrı ayrı mutfak kültürleri incelenmiştir. Mutfak kültürlerini karşılaştırmak için nitel araştırma yaklaşımı benimsenerek gerçekleştirilen araştırmanın verileri doküman incelemesi yoluyla elde edilmiştir. Sonuç olarak Eski Mezopotamya mutfak kültürünün büyük ölçüde kullanılan ürünler, pişirme teknikleri, mutfak yapısı, geliştirilen tarifler bakımından günümüz Diyarbakır mutfağını etkilediği görülmüştüren_US
dc.description.abstractMesopotamia is a region known as the cradle of cultures. This region has been influential in the development of world history, culture, urbanization and cuisine. Diyarbakir is a city within the geography of Ancient Mesopotamia. The aim of the research is the Mesopotamian cuisine culture, which is seen as the starting point of world cuisines; is to investigate its effects on today's Diyarbakır cuisine. In the context of this effect; products, cooking techniques, drinks, foods and recipes were examined. Mesopotamia and Diyarbakır were first evaluated with their history and geography. Culinary cultures were examined separately. Then the two culinary cultures were compared with each other. A qualitative research approach was adopted to compare culinary cultures. The data of the research carried out were obtained through document analysis. As a result, it has been seen that the ancient Mesopotamian cuisine culture greatly influenced today's Diyarbakır cuisine.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan YAZICIOĞLUen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2023.1238en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMesopotamiaen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectMutfak kültürüen_US
dc.subjectMezopotamyaen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectCulinary cultureen_US
dc.titleEski Mezopotamya mutfak kültürünün günümüz Diyarbakır mutfağı üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of ancient Mesopotamian culinary culture on today's Diyarbakır cuisineen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentİstanbul Kent Üniversitesi, Fakülteler, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0009-0004-8582-6262en_US
dc.contributor.authorID0000-0003-4896-5533en_US
dc.contributor.institutionauthorArslantaş, Erengül
dc.contributor.institutionauthorİnce Karaçeper, Ecem
dc.identifier.volume2en_US
dc.identifier.issue11en_US
dc.identifier.startpage1163en_US
dc.identifier.endpage1188en_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster