Browsing by Department "İstanbul Kent Üniversitesi, Fakülteler, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü"
Now showing items 1-18 of 18
-
Çalışma yaşamının geleceği kapsamında yetenek geliştirme: turizm endüstrisi
(İstanbul Üniversitesi Yayınları, 2020)Çalışma yaşamının geleceği, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 100. kuruluş yılında öne çıkardığı bir girişimdir. İçeriğinde insan kapasitesine yönelik yatırımların arttırılması, işyerlerinde yatırımların arttırılması ve insan ... -
Dark gastronomy in times of tribulation
(IGI Global, 2023)Dark tourism involves travel to historical sites associated with death and tragedy. While the main attraction of such sites is their historical value, visitors may also seek to understand other's pain or achieve educational ... -
Destinasyonlar için marka aşkının marka sadakati üzerindeki etkisi: Bodrum örneği
(Quarterly in Year, 2020)Son yıllarda literatürde yer edinmeye başlayan marka aşkı ve marka sadakati kavramları, insan odaklı bir endüstri olan turizm ve seyahat endüstrisinde de destinasyon markası kapsamında ele alınmaktadır. Bir marka gibi ... -
The effect of popular culture on conspicuous food consumption in Istanbul
(İrfan Yazıcıoğlu, 2023)Eating and drinking culture has begun to differentiate with the changing perception of society, living conditions and technological advances. This differentiation has changed people's preferences, habits and food ... -
Eski Mezopotamya mutfak kültürünün günümüz Diyarbakır mutfağı üzerine etkileri
(İrfan YAZICIOĞLU, 2023)Mezopotamya, kültürlerin beşiği olarak bilinen bir bölgedir. Bu bölge dünya tarihinin, kültürünün, şehirleşmesinin ve mutfağının gelişmesinde etkili olmuştur. Diyarbakır ise Eski Mezopotamya coğrafyasının içerisinde ... -
Evaluation of foreign visitors' Turkish cuisine experiences on tripadvisor, an online platform: the case of İstanbul-Beyoğlu
(İrfan Yazıcıoğlu, 2023)The present study aimed to evaluate the Turkish cuisine experiences of foreign visitors through Tripadvisor, an online platform. In line with this purpose, 82 different food establishments with the concept of "Historical ... -
Innovative Culinary Development (ICD)
(Peter Lang, 2021)This book includes studies carried out with a scientific purpose in gastronomy and hospitality in tourism and aims to provide theoretical and practical contributions to both academicians and sector employees. In line ... -
Kırsal turizm ve türlerine yönelik hazırlanan lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizi
(International Balkan University, 2020)Turistik ürün çeşitlendirmesi içerisinde yer alan ve özellikle 2000’li yıllardan sonra sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük ilgi görmeye başlayan kırsal turizm her geçen gün daha fazla turistin katıldığı bir turizm ... -
The mediating role of internal market orientation on the relationship between perceived service quality and job satisfaction: the case of turkish hotel companies
(Trakya Üniversitesi, 2021)Abstract:The purpose of this study is to determine whether service quality perceptions of hotel employees affect their work job satisfaction and to reveal whether internal market orientation has an intermediary role in ... -
Restoran işletmeleri için bir mobil uygulama önerisi ve öneriye yönelik tutumların belirlenmesi
(Prof. Dr. Yüksel Öztürk, 2021)Restoran işletmeleri için kullanılan mobil uygulamalar incelendiğinde, bunların birbirinden farklı hizmetleri yerine getirdikleri anlaşılmaktadır. Bazı uygulamalar restoran işletme yönetimini kolaylaştırıcı hizmetler ... -
Sağlıklı içecekler: renkli beslenme kavramının gastronomi trendlerindeki yeri ve önemi
(De Gruyter, 2022)Amaç: Günümüzde yeni gastronomi akımları çok renkli sunumlar içermekte ve sağlıklı beslenme kavramıyla birçok noktada bir araya gelmektedir. Beslenme özelinde değerlendirildiğinde, renklerin bireyler üzerinde hem ... -
Turizmin etkilerinin sinema filmleriyle incelenmesi: “Güler Misin Ağlar Mısın” örneği
(İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Bu çalışmanın amacı, turizm endüstrisinin ekonomik, sosyo-kültürel ve psikolojik etkilerinin sinema filmleri yönünden yansımalarını incelemektir. “Güler misin Ağlar mısın” filminin tercih edilmesinin ... -
Unesco somut olmayan kültürel miras insanlığın temsili listesi gruplandırılması ve Türk mutfak kültürü
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)İnsanlığın kültürel değerlerini koruma altına alıp, gelecek nesillere aktarımını sağlamak için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2003 yılında Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması ... -
Yenilikçi reçete geliştirme bağlamında besin değeri artırılmış glutensiz ve vegan lavaş ekmeği
(Atatürk Üniversitesi, 2023)Sağlıklı ve popüler olması nedeniyle insanlar son zamanlarda buğday unu dışında alternatif gıda maddeleri ile üretilebilen ekmek ve çeşitlerine yönelmiştir. Buğday unu, içerdiği glüten nedeniyle sindirimi daha zor olan ...