Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme
Toplam kayıt 28, listelenen: 1-20
-
Çalışma yaşamının geleceği kapsamında yetenek geliştirme: turizm endüstrisi
(İstanbul Üniversitesi Yayınları, 2020)Çalışma yaşamının geleceği, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 100. kuruluş yılında öne çıkardığı bir girişimdir. İçeriğinde insan kapasitesine yönelik yatırımların arttırılması, işyerlerinde yatırımların arttırılması ve insan ... -
Çatalhöyük gastronomy culture: The first known culinary practices in Anatolia (Türkiye) and world history
(Selçuk Üniversitesi, 2024)Çatalhöyük is an archaeological site located in the Çumra district of Konya, Türkiye, with a deep-rooted history dating back to around 7500 BCE and still not fully explored. In this article, the eating habits and ... -
Dark gastronomy in times of tribulation
(IGI Global, 2023)Dark tourism involves travel to historical sites associated with death and tragedy. While the main attraction of such sites is their historical value, visitors may also seek to understand other's pain or achieve educational ... -
Destinasyonlar için marka aşkının marka sadakati üzerindeki etkisi: Bodrum örneği
(Quarterly in Year, 2020)Son yıllarda literatürde yer edinmeye başlayan marka aşkı ve marka sadakati kavramları, insan odaklı bir endüstri olan turizm ve seyahat endüstrisinde de destinasyon markası kapsamında ele alınmaktadır. Bir marka gibi ... -
The effect of popular culture on conspicuous food consumption in Istanbul
(İrfan Yazıcıoğlu, 2023)Eating and drinking culture has begun to differentiate with the changing perception of society, living conditions and technological advances. This differentiation has changed people's preferences, habits and food ... -
Eski Mezopotamya mutfak kültürünün günümüz Diyarbakır mutfağı üzerine etkileri
(İrfan YAZICIOĞLU, 2023)Mezopotamya, kültürlerin beşiği olarak bilinen bir bölgedir. Bu bölge dünya tarihinin, kültürünün, şehirleşmesinin ve mutfağının gelişmesinde etkili olmuştur. Diyarbakır ise Eski Mezopotamya coğrafyasının içerisinde ... -
Evaluation of foreign visitors' Turkish cuisine experiences on tripadvisor, an online platform: the case of İstanbul-Beyoğlu
(İrfan Yazıcıoğlu, 2023)The present study aimed to evaluate the Turkish cuisine experiences of foreign visitors through Tripadvisor, an online platform. In line with this purpose, 82 different food establishments with the concept of "Historical ... -
An evaluation on green restaurant consumers' service and quality perceptions within the scope of sustainable gastronomy
(Peter Lang Publishing Group, 2024)This book, “Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management,” is a testament to rigorous scientific inquiry in the realm of tourism and hotel management. It serves as an essential reference for scholars and ... -
“Gastrovandalism” trend or destruction?
(Elsevier, 2025)The increasing use of social media applications, the disappearance of the middle class, and the increasing competition environment are all reasons why food and beverage businesses are looking for new ways to reach their ... -
History of cheese and cheese making
(IGI Global, 2024)This chapter addresses the historical development and cultural significance of cheese making. It examines the emergence of cheese in the Near East, Mediterranean, and Central Europe from the Neolithic Age and details the ... -
Innovative Culinary Development (ICD)
(Peter Lang, 2021)This book includes studies carried out with a scientific purpose in gastronomy and hospitality in tourism and aims to provide theoretical and practical contributions to both academicians and sector employees. In line ... -
İstanbul’da faaliyet gösteren müze restoran ve kafelere yönelik çevrimiçi ziyaretçi yorumlarının incelenmesi
(Melih Topaloğlu, 2024)Amaç – Yeni nesil müze restoran ve kafeler, geleneksel müze anlayışını modernleştirerek, ziyaretçilere daha etkileşimli ve keyifli bir deneyim sunmayı amaçlayan bir trendi ifade etmektedir. Bu gelişim, müzeleri sadece ... -
Kırsal turizm ve türlerine yönelik hazırlanan lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizi
(International Balkan University, 2020)Turistik ürün çeşitlendirmesi içerisinde yer alan ve özellikle 2000’li yıllardan sonra sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük ilgi görmeye başlayan kırsal turizm her geçen gün daha fazla turistin katıldığı bir turizm ... -
The mediating role of internal market orientation on the relationship between perceived service quality and job satisfaction: the case of turkish hotel companies
(Trakya Üniversitesi, 2021)Abstract:The purpose of this study is to determine whether service quality perceptions of hotel employees affect their work job satisfaction and to reveal whether internal market orientation has an intermediary role in ... -
Restoran işletmeleri için bir mobil uygulama önerisi ve öneriye yönelik tutumların belirlenmesi
(Prof. Dr. Yüksel Öztürk, 2021)Restoran işletmeleri için kullanılan mobil uygulamalar incelendiğinde, bunların birbirinden farklı hizmetleri yerine getirdikleri anlaşılmaktadır. Bazı uygulamalar restoran işletme yönetimini kolaylaştırıcı hizmetler ... -
Sağlıklı içecekler: renkli beslenme kavramının gastronomi trendlerindeki yeri ve önemi
(De Gruyter, 2022)Amaç: Günümüzde yeni gastronomi akımları çok renkli sunumlar içermekte ve sağlıklı beslenme kavramıyla birçok noktada bir araya gelmektedir. Beslenme özelinde değerlendirildiğinde, renklerin bireyler üzerinde hem ... -
Turizmin etkilerinin sinema filmleriyle incelenmesi: “Güler Misin Ağlar Mısın” örneği
(İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Bu çalışmanın amacı, turizm endüstrisinin ekonomik, sosyo-kültürel ve psikolojik etkilerinin sinema filmleri yönünden yansımalarını incelemektir. “Güler misin Ağlar mısın” filminin tercih edilmesinin ...