Güncel Gönderiler: Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı
Toplam kayıt 57, listelenen: 21-40
-
Çocuk ve oyun
(Kriter Yayınları, 2020)Türkiye’de eğitim sisteminin sürekli değişmesi ve farklı ekonomik ya da siyasi gündemlerle birleşmesi, bu alanı araştırmacılar için verimli hale getirmektedir. Yeni nesillerin yüksek harcamalar gerektiren eğitim masrafları, ... -
Sessiz istifa
(Kriter Yayınları, 2023)Politik ve ekonomik sistemler, dini inançlar ve ahlaki kurumlar gibi değişkenler nedeniyle anlam ve içeriği ülkeden ülkeye değişmekle birlikte; gündelik hayatını devam ettirebilmek için kendi kendine yeterli olmayan kesimleri ... -
Kurumsal sosyal sorumluluk
(Kriter Yayınları, 2023)Politik ve ekonomik sistemler, dini inançlar ve ahlaki kurumlar gibi değişkenler nedeniyle anlam ve içeriği ülkeden ülkeye değişmekle birlikte; gündelik hayatını devam ettirebilmek için kendi kendine yeterli olmayan kesimleri ... -
Law graduates and new technology courses
(İrfan Türkoğlu, 2022)Extent of technological innovation has influenced the legal profession just like in any other field. Although law is not a trade or technology discipline, it quickly adapts itself to changes in technology through the ... -
Girişimci kadınlar, mikrokredi ve Covid-19
(İrfan Türkoğlu, 2023)Çalışma, Türkiye’deki ekonomik çalkantı sırasında kadın mikro girişimcilerin hayatta kalma çabalarını ve aldıkları kararları nitel bir çerçeveden incelemektedir. Serbest meslek sahibi kadınların mikrokrediler ve artan ... -
Korku filmleri ve özsel kötülük: anne korkumuz neden bitmez?
(İrfan Türkoğlu, 2023)Sinemanın modern bir sanat olduğu göz önüne alındığında, anlatı yapıları uzun bir süreç içinde oluşmuştur. Seyirciye büyülü bir ürperti sunan sinema, belirli kuralların oluşmasına katkıda bulunmuş ve tür/auteur ... -
Fitting the facts of crime: an invitation to biopsychosocial criminology
(Sage Publications, 2023)The cognitive blindness inherent in the specialization of scientific fields is parthicularly common in the social sciences. For advancement in some scientific areas, knowledge from different disciplines needs to be increased ... -
The loss of the Greek Literary Society in Constantinople: the dismantling of an institution, displacement of a library, and dissolution of an intellectual hub
(Brill Academic Publishers, 2023)The conditions that paved the way for the population exchange, the unrest created by rising nationalism in Turkey and Greece, and the subsequent search for a homogeneous population on both sides of the Aegean had a direct ... -
Tahrir’s youth: leaders of a leaderless revolution
(Sage Publications, 2024)Rusha Latif’s book Tahrir’s Youth: Leaders of a Leaderless Revolution presents an important cross-section of the 2011 Egyptian Revolution, describing the experiences of young activists and their contributions to the ... -
Humanity and nature in economic thought: searching for the organic origins of the economy
(Routledge, 2024)In Humanity and Nature in Economic Thought: Searching for the Organic Origins of the Econo- my, editor Ga ́bor B ́ıro ́ and seven chapter authors examine some of the organic ele- ments often neglected in economic theory. ... -
Deprem riski ve ekonomik faaliyetlerin yer değiştirmesi
(Nika Yayınevi, 2024)Depremin nedenleri ve sonuçları ile birlikte etraflı bir şekilde ele alınmasının yerbilimin kapsamına sığmayacağı, depremin anlaşılmasında insan faktörünü merkeze almayan her türden yaklaşımın güdük kalacağı aşikârdır. ... -
Barriers to BIM implementation in the HVAC industry: an exploratory study
(MDPI, 2024)In recent times, the rise of urbanization, industrialization, population growth, food security, and the COVID-19 pandemic have led to an increased demand for indoor spaces with efficient air conditioning systems. As a ... -
The real estate sector directs urban transformation in Istanbul
(Münih Teknik Üniversitesi, 2024)In the 1950s, Turkey experienced significant rural-to-urban migration, particularly to major metropolitan areas. Rapid industrialization led to the emergence of informal settlements, especially around industrial zones, in ... -
The effect of popular culture on conspicuous food consumption in Istanbul
(İrfan Yazıcıoğlu, 2023)Eating and drinking culture has begun to differentiate with the changing perception of society, living conditions and technological advances. This differentiation has changed people's preferences, habits and food ... -
Yönetim biliminin uluslararası ve Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde tarihsel evrimi: karşılaştırmalı analiz
(A Kitap, 2023)Bu çalışma, yönetim biliminin uluslararası ve Türkiye'deki tarihsel evrimini karşılaştırmalı bir bakış açısıyla ele almaktadır. Yönetim bilimi, örgütlerin etkin işleyişini sağlamak için temel prensipleri ve yöntemleri ... -
The relationship of information management and organizational agility: an application on the banking sector
(ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi, 2022)The purpose of this research is to examine the relationship between information technology capability and organizational agility on the banking sector, which needs to adapt to environmental changes in the fastest way. The ... -
Innovative Culinary Development (ICD)
(Peter Lang, 2021)This book includes studies carried out with a scientific purpose in gastronomy and hospitality in tourism and aims to provide theoretical and practical contributions to both academicians and sector employees. In line ... -
Dark gastronomy in times of tribulation
(IGI Global, 2023)Dark tourism involves travel to historical sites associated with death and tragedy. While the main attraction of such sites is their historical value, visitors may also seek to understand other's pain or achieve educational ... -
Restoran işletmeleri için bir mobil uygulama önerisi ve öneriye yönelik tutumların belirlenmesi
(Prof. Dr. Yüksel Öztürk, 2021)Restoran işletmeleri için kullanılan mobil uygulamalar incelendiğinde, bunların birbirinden farklı hizmetleri yerine getirdikleri anlaşılmaktadır. Bazı uygulamalar restoran işletme yönetimini kolaylaştırıcı hizmetler ... -
Unesco somut olmayan kültürel miras insanlığın temsili listesi gruplandırılması ve Türk mutfak kültürü
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)İnsanlığın kültürel değerlerini koruma altına alıp, gelecek nesillere aktarımını sağlamak için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2003 yılında Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması ...